Stappen bij aankoop

 1. Kennismaking

  In een eerste gesprek breng ik jouw wensen en eisen in kaart. Denk aan ligging, bouwstijl, voorzieningen op loopafstand, aantal slaapkamers, ruimte in en om het huis en de financiering van je toekomstige huis.

 2. Zoektocht

  Hierna begint de zoektocht naar een geschikte woning. Ik ga voor je op zoek binnen het dagelijkse aanbod, maar richt me ook op informatie uit de buurt en wanneer nodig benader ik de huidige huiseigenaar van jouw droomhuis. Daarbij zal ik je iedere morgen nieuwe woningen doorsturen die passen bij jou wensen.

 3. Bezichtigen

  Dan bekijken we het geschikte aanbod en kijk ik kritisch en eerlijk naar de woning en geef je advies over ontwikkelingen in de buurt, staat van onderhoud, mogelijkheden voor verbouwingen enzovoort. Past het huis je dan gaan we door.

 4. Huis gevonden

  Huis gevonden! Dan begint het onderzoeken. In deze fase richt ik me op het doornemen van oude aktes, grondonderzoek, buurtonderzoek en het benaderen van de gemeente over vergunningen, kadastrale gegevens en eventueel gemeentelijke of provinciale ontwikkelingen.

 5. Aankoop plan

  Ik help je om de strategie voor je aankoop te bepalen. Hierbij geef ik advies over de waarde van het vastgoed en het bedrag dat geboden zal moeten worden om het huis te kunnen kopen. In de huidige markt kan hier, afhankelijk van ligging, prijsklasse en onderhoud, een groot verschil tussen zitten.

 6. Na de toezegging dat we gekocht hebben

  Je hebt je droomhuis aangekocht! Dan begint het vastleggen van de overeenstemming in de koopakte. Deze neem ik helemaal met je door zodat je precies weet wat je tekent en ook waarom je dit tekent.

 7. Financiering

  Vervolgens moet de financiering rond worden gemaakt. Bij de eerste stap hebben we al over de financiering gesproken, nu is de tijd aangebroken dit concreet te maken.
  Ik heb contact met verschillende financiƫle adviseurs die graag voor je aan de gang gaan.

 8. Notaris

  De door ons gekozen notaris stelt de akte van levering op, die is nodig voor de overdracht bij de notaris op de datum zoals besproken bij de aankoop.
  Voordat we de notaris bezoeken, loop ik nog eens met je door jouw woning. Zo weten we zeker dat deze is zoals afgesproken staat in de koopakte.
  Na overdracht bij de notaris ontvang je de sleutels en is jouw droomhuis echt van jou!

 9. Als je de sleutel hebt

  Moet er geschilderd, verbouwd of een tuin aangelegd worden? In iedere vorm kan ik je helpen: van enkel adviseren tot alles uit handen nemen. Ik heb een breed netwerk van klusjesmannen, schilders, stukadoors, aannemers, loodgieters en timmermannen.

× Hoe kan ik je helpen?