Over mij

Ik ben Marijn Legger, woon nu bijna 10 jaar in De Bilt, heb drie dochters en heb een voorliefde voor oude auto’s en oude huizen.
Als kind woonde ik in Maarssen-dorp totdat ik op kamers ging in Utrecht. Nadat ik de studie Management, Economie en Recht had afgerond aan de Hogeschool van Utrecht, deed ik de opleiding tot Register Makelaar Taxateur bij het SVMNIVO in Nieuwegein. Tegelijkertijd ging ik als makelaar binnen grote kantoren aan het werk in Utrecht, De Meern, Vleuten, De Bilt en Bilthoven. Dit heb ik negen jaar lang met heel veel plezier gedaan. In die tijd heb ik veel contacten binnen de makelaarswereld gelegd en heb ik de stad en de omgeving van Utrecht – met al haar mooie plekken – goed leren kennen.

Mijn eerste koophuis was mijn oude studentenhuis op de Breedstraat in Utrecht. Door een verbouwing van acht maanden, waarbij de monumentale gevel helemaal in tact bleef, werd een slecht onderhouden studentenwoning omgetoverd tot een prachtig huis. Toen mijn eerste dochter anderhalf was en de tweede er bijna aankwam, verhuisden we naar De Bilt. Ook dit huis hebben we maanden flink verbouwd tot onze droomplek.

Na negen jaar als makelaar te hebben gewerkt, ging ik eind 2012 aan de andere kant van het spectrum aan de slag: in het grondverzet met de verkoop van zware machines van het merk Caterpillar. In deze baan kwam ik regelmatig bij sloop- en loonbedrijven en leerde ik veel aannemers kennen. Mijn kennis werd verbreed, maar ik miste het om mensen te kunnen helpen bij de keuze van hun huis.
Daarom heb ik in 2019 de stap gezet om weer de makelaardij in te gaan.
Voor iedereen met een wens om te verhuizen help ik met de aan- of verkoop ervan.
Ook begeleid ik bouwkundige verzoeken, maak ik een overzicht van alle werkzaamheden en blijf ik (als je dit wil) bij de volledige verbouw betrokken, van het eerste idee tot de laatste schroef. We kunnen dit inmiddels in eigen beheer ook uitvoeren met De Mooi Makers BV een dochter onderneming.

Het kopen of verkopen van een huis kan heel spannend zijn en ik kan goed omgaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Ik kan relativeren en beargumenteren waarom iets een goede of juist minder goede keuze is binnen jouw wensen- en eisenpakket en help je om realistische verwachtingen te scheppen. Je eigen huis is een plek waar je helemaal jezelf moet kunnen zijn, je moet je er letterlijk ‘thuis’ voelen.
Ik help je graag om dit te vinden; groot, klein, oud of nieuw, met of zonder verbouwing, en altijd met vaste tarieven en een transparante dienstverlening van mijn kant.


× Hoe kan ik je helpen?